Friday, May 21, 2010

Komuter Lewat lagi

ari ni aku baru je sampai kat KL sebab aku ade program fakulti walaupun sekarang ni tengah cuti semester. program tu actually kat kedah tapi kitorang kena kumpul dekat kampus dulu, then baru bertolak. erhmmm.... tapi yang aku nak cerita dalam entri ni bukan pasal program fakulti, tapi pasal kelewatan KTM komuter yang aku naik untuk ke kampus aku. semalam aku naik keretapi ekspres wau dari rumah aku kat pasir mas untuk ke KL ni. kat tiket aku tu, dia tulis tren akan sampai dalam lebih kurang pukul 7.30 pagi. tapi biasanya tren macam ekspres wau ni mesti sampai lambat punyalah. aku dah banyak kali naik dan aku tau biasanya tren ni akan sampai kat KL sentral dalam pukul 9 lebih. tapi yang herannya, tren ekspress wau yang aku naik ari ni awal pulak sampai, on-time pulak tuh. aku kire agak impress jugaklah sebab dia sampai on-time, tak pernah2 aku naik sampai on-time, kire first time la ni. lepas dah sampai KL sentral, aku terus g beli tiket komuter nak ke kampus aku. mood kire hepi la sebab tren sampai awal, tapi yang aku baran, komuter pulak yang buat hal, sampai lambat. setengah jam aku tunggu baru komuter yang lewat tu sampai, hape daa... tapi tu kire ok lagi la, pernah sekali tu satu jam lebih aku tunggu, lagi aku hangin satu badan. aku amat2 la berharap yang pihak KTM dapat baiki lagi diorang punye service tu. bukan ape, sebab ramai yang guna komuter untuk pergi kerja la, sekolah la, macam2 lagi la. bila komuter sampai lambat, dah tentu2 la time diorang pun drag skali. nasib baik hari ni aku tak rushing sangat, kalau tak dah lama aku maki2 komuter yang lambat tu. harap2 keadaan macam tu pihak bertanggungjawab tolonglah selesaikan mane yang patut. kesian kat kitorang pengguna ni...




3 comments:

shafiq said...

ktm memang lambat dan sentiasa sesak.. benda ni x kan dpat di ubah..


My latest entry : Hollywood Ada, Malaywood Pun Nak Ada

shapoji said...

ladies coach tak leh blah...say boo to it!!!!

shapoji said...

http://shapoji.blogspot.com/2010/05/tag-contest-syuman-paling-menawan.html
aku tag mg!!!